foto 2Het aftellen begint. Op 5 april aanstaande rijden wij onze eerste wedstrijd. Afgelopen woensdag was de laatste mogelijkheid om ons optimaal te prepareren voor het seizoen en onze tijden te verbeteren. Inmiddels beginnen wij er handig in te worden; ’s morgens voor dag en dauw de auto ophalen bij Rene, keuren op circuit, inschrijven en hup wij kunnen gaan rijden. Het enige wat nog niet in het systeem zit is de catering. Niels belde de avond ervoor nog op of dit al ‘geregeld’ was. Nu al verwend door de broodjes van Mariska! Extra leuk was dat er meerdere Mazda’s meereden waarmee wij ons zelf – in goed Nederlands – konden benchmarken.

foto 4Jeroen kon pas in de middag aansluiten dus de ochtend was voor Emile en Niels. De mannen waren lekker op dreef en reden snelle tijden van 2.12. Daarmee rijden wij al mee in het middenveld. Om de druk extra op te voeren kreeg Jeroen de tijden live door via de Whatsapp. Weet ik in ieder geval hoe hoog de lat ligt. De auto loopt met de nieuwe motor als een zonnetje. Geen spatje olieverbruik. Maar hij drinkt wel ongelode benzine als een tempelier. Vier keer een volle tank op een hele dag is geen uitzondering. Jammer dat wij geen zegeltjes kunnen sparen.

foto 3’s Middags hadden wij onze huisinstructeur Maciej ingehuurd om de puntjes op de i te zetten. Eerst samen met Jeroen de baan op. Wat is het toch gaaf dat Maciej iedere keer weer goede tips heeft om nog sneller te gaan. Klap in de handen betekent ‘hier remmen’ – en geen meter eerder en ‘schreeuwend gas’ betekent hier gas geven en geen meter later. Mooi om zo je grenzen te verleggen. Uiteindelijk perste Jeroen er ook een 2.14 uit en daarmee kom ik (voor wie het niet wist, ik schrijf deze blogs) in de buurt van mijn teamgenoten. En de oude racewijsheid zegt dat je eerst je teamgenoten moet zien te verslaan. Toch nog maar een paar uurtjes op de simulator!

De generale repetitie was goed. Benieuwd wat dit betekent voor dfoto 1e wedstrijd. Dit weekend gaan wij naar de keuring in Waalwijk. Om 06.30 moeten wij de auto weer ophalen bij Rene. Leuk hoor zo’n hobby! Meteen maar even de resterende stickers opplakken en de auto even schoonmaken. Op naar het eerste raceweekend. Ik kan niet wachten.