De winterperiode racen wij niet, maar zitten wij zeker niet stil. Als team hebben wij 2016 geëvalueerd en natuurlijk besteden wij extra aandacht aan iedereen die ons heeft gesteund in 2016. Wij borrelen heel wat af. Het afgelopen race jaar was wederom top: wij hebben ons uitstekend vermaakt en genoten van iedere meter. Maar de prestaties vielen wat tegen. Zijn wij nu achteruit gegaan of is de rest gewoon harder gegaan? Ik denk allebei want de MX5 cup wordt steeds professioneler met betere rijders met meer ervaring. En er wordt steeds meer geïnvesteerd in de techniek om de laatste tienden van seconden uit de auto te peuteren.

Wij willen het in 2017 dus anders gaan aanpakken. Na een derde plaats in het teamkampioenschap in 2014 en een tweede plaats in 2016, willen wij in 2017 een gooi doen naar de titel. Niels gaat alleen rijden met de 8 en Emile en ik gaan als team verder met nummer 10. Maar dat gaat niet zomaar lukken en daarom zijn wij heel blij met onze samenwerking met Van der Heijden autosport. Naast een begenadigd coureur is Michael ook nog eens technisch goed onderlegd en heeft hij zijn team goed voor elkaar. En daarnaast deelt Michael ons uitgangspunt dat passie en plezier voorop moeten staan.

De samenwerking met Michael en consorten betekent niet een veel betere ondersteuning, maar ook een stok achter de deur om te presteren. Iedereen img_5707binnen het team is competitief ingesteld en wij zullen ons uiterste best doen onze eigen doelstellingen te behalen. Gisteren hebben wij de samenwerking beklonken: met een laatste glaasje wijn en bier voordat wij op rantsoen gaan! Of toch niet? Michael heeft ons meegenomen in zijn plannen en heeft ons al een plaatje van de nieuwe livery laten zien. Natuurlijk willen wij nog niet alles verklappen, maar een snapshot willen wij jullie niet onthouden.

Wij hebben heel veel zin in 2017 en gaan de komende maanden ons uiterste best doen om bestaande sponsoren en leden van de Club van 50 en 100 aan ons te binden en nieuwe te werven. Ik denk dus dat wij af en toe nog wel een borreltje zullen moeten drinken.