Sponsoring is best een lastig thema in de amateursport. Het is moeilijk om een sponsor een concrete ‘return on investment’ te bieden. Daarom hebben wij het bij JEN Racingteam een aantal jaar geleden over een andere boeg gegooid. Wij organiseren een sponsorevent waarbij wij ervoor zorgen dat de sponsor en de gasten een onvergetelijke ervaring krijgen. En de marge die wij op zo’n event verdienen investeren wij weer in racetijd. Transparant model toch?

Zo hebben wij dit jaar een sponsorevent voor Bouw & Timmerbedrijf Texel mogen organiseren. Elders op de site kan je het verslag lezen; zowel voor JEN Racingteam als voor de sponsor was het een super gave dag. Nu is het ook wel een leuk om te weten hoe wij de opbrengst dan besteden. Het rijden van een endurance wedstrijd stond al een tijd hoog op de bucket list. De hoge kosten zijn vaak een drempel. Maar de door de HARC georganiseerde 250 km van Zandvoort was voor ons eindelijk financieel bereikbaar. Zeker ook omdat de mannen van Van der Heijden autosport voor een schappelijk bedrag ons konden ondersteunen tijdens het event.

Het was een koude en grijze winterdag, maar van binnen waren wij warm van de opwinding en enthousiasme. Al vroeg in de ochtend op het circuit om alles op te bouwen. Zelfs met een beeldscherm voor de tijden leken wij wel echte pro’s. Het allerleukste van endurance is misschien wel de team effort. Je moet echt samen werken om goed te kunnen presteren. De seconden die je op de baan wint, verdwijnen als sneeuw voor de zon als een pitstop mislukt. Daarom hebben wij flink geoefend op een goede pitstop en heeft Michael ons als ervaren endurance rijder de fijne kneepjes van het vak geleerd.

Ondanks een matige kwalificatie stonden wij vol goede moed aan de start. In een startveld met schitterende auto’s uit vervlogen tijden. Wat een feest om daar tussen te rijden. Emile reed een prima eerste stint, maar belande helaas door een tik van een tegenstander in de grindbak bij het Scheivlak. Weg goede klassering. Na een snelle pitstop startte Jeroen met verse voorbanden en een auto vol grind. Even leegschudden naast de ideale lijn en dan weer verder. Constante tijden rijden kan ik wel, maar nog steeds moet ik de grens meer opzoeken om echt competitief te worden. En het is een nieuwe ervaring in een veld te rijden met zoveel verschillende auto’s en rondetijden.

Uiteindelijk zijn wij op plaats 12 geëindigd in onze divisie, maar zonder het uitstapje was een top 10 klassering zeker mogelijk geweest. Dank aan Bouw & Timmerbedrijf Texel om dit mogelijk te maken en net zo veel dank aan Michael en zijn mannen voor de super goede support (en de heerlijke oliebollen).

En als wij volgend jaar weer bij een endurance aan de start staan, weten wij zeker dat wij ook weer een te gek sponsorevent hebben mogen organiseren. Wij gaan deze winter ons best doen om ons budget ook voor 2019 weer rond te krijgen. Dit smaakt naar meer!