Niets is leuker dan zelf rijden in een race auto…

Nou ja niets is wellicht overdreven, maar het zelf rijden in onze MX5 race auto was wel een onvergetelijke ervaring voor onze gasten tijdens een race event dat JEN Racingteam onlangs heeft georganiseerd.

Na vele event waarbij onze gasten mochten meerijden met een coureur op race snelheid, hebben wij nu een extra dimersie toegevoegd: zelf rijden onder begeleiding van een instructeur. Voor deze gelegenheid had ik mijn ‘eigen’ instructeur Maciej gevraagd ons te begeleiden. Voor wie het niet weet: Maciej heeft mij begeleid bij het halen van mijn licentie.

Na ontvangst van onze gasten en het inschrijven was het tijd voor de warming up: een heerlijke maaltijd. Helaas was niet iedereen even enthousiast omdat ze toch wat nerveus waren over de impact van een gevulde maag in de race auto. Na de maaltijd was er tijd voor een korte introductie van JEN Racingteam, de MX5 cup auto en natuurlijk de ‘spelregels’ voor het zelf rijden.

Daarna mocht de eerste deelnemer plaatsnemen in de MX5 race auto en zijn eerste ronden rijden. Van tevoren hadden wij nog even de rempunten doorgenomen, iets verteld over de ideale lijn en de apex maar het bleek voor iedereen al lastig genoeg te onthouden hoe het circuit ook al weer loopt. Welke bocht volgt ook alweer na dat rechte stuk?

Na ongeveer een kwartier was het tijd voor een rijderswissel en konden wij de ervaringen van vorige rijder optekenen. Verslavend, wat een G-krachten en een super ervaring waren vaak gehoorde kreten. Maar ook dat het toch lastig is zo’n rondje goed en netjes te rijden.

Toen het donker werd moesten wij helaas stoppen – onze race auto heeft geen licht – en was het tijd om onder het genot van een hapje en een drankje de balans op te maken. Zoals jullie weten proberen wij altijd onze eigen passie voor de racerij over te brengen en ook deze keer was het weer goed gelukt. Mission accomplished.

Dank aan alle deelnemers voor het enthousiasme, dank aan Maciej voor de instructie en dank aan Michael en zijn mannen voor de preparatie van de MX5. Zelf enthousiast geworden? Wij organiseren graag een race event op maat. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.