IMG_8263 Tjonge, wat hebben wij weer genoten tijdens onze jaarlijkse sponsordag. En wat is er nu eigenlijk leuker dan bijna 70 (!) gasten te mogen ontvangen die op race snelheid meerijden en meegenieten. Racen was voor ons een droom en zo kunnen wij dit delen.

De belangrijkste vraag tijdens de voorbereidingen had betrekking op het merk bier, dus dat verliep eigenlijk hartstikke goed. Geen stress. Met hulp van Ramon Bakker voor het lenen van zijn bestelauto en voor NXT racing voor het lenen van van tafels, stoelen en een koffiemachine was het weer gelukt een ‘professionele’ dag te organiseren. Zeker ook omdat wij Dillon en Marvin van NXT racing team bereid hadden gevonden ons met (technische) raad en daad bij te staan. Top mannen! Jullie hebben een geweldige job gedaan.

In de ochtend mochten van de gasten van onze belangrijkste sponsoren ontvangen. Rene van ‘Zelfzandstralen’, Max van Climapro en Jan van Buko waren vroeg aanwezig met hun gasten. Na koffie, thee, soesjes en cake tijd voor een korte presentatie van Jeroen. Omdat ik in de regel sneller praat dan rijd is het weer gelukt het hele JEN levensverhaal in korte tijd te delen. Daarna een vlekkeloos proces van inschrijven en (…) helmen op en rijden maar.

IMG_8220Het was helemaal super dat Toine in de ochtend ook meereed zodat wij met 3 auto’s iedere keer de baan op konden gaan. Maciej was ‘gastrijder’ op de 8 en ik reed op de 10. Dus beetje close racen, inhaalacties links en rechts zodat onze gasten ook echt een beetje het gevoel van racen konden meekrijgen. Volgens mij was dit uitstekend gelukt omdat wij na afloop werden aangesproken op de fraaie inhaal manouvres die wij onderweg lieten zien.Na het meerijden was en tijd voor napraten, het delen van ervaringen en zelf kijken of je het beter kan dan de JEN coureurs op de simulator. Winnaar van de ochtend was Joshua van Climapro met een snelste tijd.

In de middag waren de medewerkers en Hans Koning (hovenier) en Mark Praag (aannemer) te gast. Het was al meteen een vrolijke bende met de mannen die het toch spannend vonden om nu een niet en tuin aan te leggen of een huis te verbouwen, maar om mee te rijden in een race auto. Ook hier hebben wij weer genoten van de reacties van onze bijrijders. In de middag hadden Emile en Niels achter het stuur plaats genomen en ook zij trakteerden onze gasten op een wervelende show.

IMG_8254Ging er dan niks mis?Ja, toch wel. De BBQ die wij hadden ontstoken vatte vlam waardoor een groot deel van het vlees verbrandde. Weer eens iets ander dan verbrand rubber en een mooie kans om dit volgend jaar weer beter te doen. Zo’n sponsordag doe je niet alleen. Daar heb je veel vrijwilligers voor nodig. Dus speciale dank aan Mariska, Sabine, Sil, Michel, Majon en Pahenk voor hun ondersteuning tijdens de dag. Zonder jullie hulp was het echt niet gelukt.

Een tenslotte speciale dank aan een aantal van onze leden van de Club van 50/100 die hadden ingetekend op dit event en zelf mochten meerijden. Volgens mij hebben jullie ook een geweldige ervaring gehad en wij rekenen erop jullie volgend jaar weer op de bijrijdersstoel te mogen insnoeren.

Nu start ons zomerreces; tijd om beide auto’s het onderhoud te geven dat ze verdienen. Tot ziens in augustus!