BUKO is een trouwe sponsor die JEN al vanaf het eerste jaar dat wij meerijden in de MX5 cup ondersteunt. Dit jaar hebben wij voor het eerst samen met BUKO een exclusieve sponsordag georganiseerd waarbij alleen gasten van BUKO aanwezig waren. Als wij afgaan op de enthousiaste reacties is dit een meer dan geslaagd experiment.

Aan het einde van de middag ontvingen wij alle gasten van BUKO traditie getrouw met een korte speech over JEN, de MX5 cup en hoe gaaf wij het vinden onze passie te mogen delen. Omdat wij deze keer ook buitenlandse gasten hadden, was de speech in het Engels. Niet een al te grote handicap, maar hoe vertaal je ook al weer een remblokje in het Engels?

Na het indelen van de ritten gingen wij van start. De auto’s 8 en 10 gingen de baan op met ieder een gast aan boord. Lekker een paar rondjes knallen over de baan en waar mogelijk een klein race duel. Het is ons streven een zo realistisch mogelijke race ervaring te geven. Gezien aan de blikken na afloop is dit goed gelukt. Iedereen stapt toch met enigen terughoudendheid in onze MX5 met de gedachte dat het vast niet zo hard gaat. Wat is nu 180 op het rechte stuk? Dat valt ook reuze mee, maar als je dan later remt dan alle Porsches in de de bochten de andere rijders met de supercars kunt bijhouden en zelfs inhalen, krijgt iedereen toch een beetje respect voor onze racer.

Voor de gasten die nog niet aan de beurt waren, stond en een heuse race simulator waarmee ze zelf met de MX5 op circuit Zandvoort konden oefenen. Natuurlijk onder het genot van een hapje en een drankje dat traditiegetrouw door onze eigen JEN ‘pitspoezen’ Marije en Mariska werd geserveerd. Ondertussen arriveerden de pizza’s en konden de knorrende magen – racen maakt hongerig – konden worden gevuld. Iedereen die wilde kon nog een stint meerijden en toen langzamerhand de schemer inviel was het tijd om na te praten.

Speciale dank ook deze keer weer aan de Van der Heijden clan die ons met monteurs, coureurs en fans weer super heeft ondersteund. Dank voor jullie support! Speciale dank aan onze grootste fan Daan, die alle gasten heeft ge-entertaind op zijn geheel eigen wijze Met een demonstratie op de simulator of een korte anekdote over JEN. Zo vader zo zoon zullen wij maar zeggen.

Als JEN hopen wij dat wij nog jarenlang dit soort events mogen organiseren. Er is echt niets leukers dan het delen van een passie en het geven van een onvergetelijke ervaring. Wij verheugen ons nu alweer op volgend jaar En wie weet mogen wij dit voor andere sponsoren ook organiseren. De foto’s op de site spreken voor zich.

Bewaren

Bewaren

Bewaren