Iedere keer vinden wij weer het te gek om een sponsor event te mogen organiseren. Het is voor ons de kans om onze passie voor de autosport te delen en alle gasten een onvergetelijke ervaring te geven. Dit keer hadden wij de broers Vincent en Reinder Anema gevraagd ons te helpen. Reinder kon ons als engineer ondersteunen en Vincent reed snelle rondjes met onze gasten.
 
Afgelopen week was Bouwbedrijf Texel bij JEN Racingteam te gast. Na een slipcursus in de ochtend was de hele groep al lekker opgewarmd voor het meerijden op het circuit. Maar eerst was het tijd voor een kop koffie en een voedzame lunch. In de tussentijd kon Jeroen een korte presentatie geven over het ontstaan van JEN Racingteam en onze ervaringen in de afgelopen jaren. Maar vooral over de Mazda MX5 Cup en het racen op het circuit van Zandvoort. Iedereen was super geïnteresseerd en stelde goede vragen. 
 
Nadat Emile nog even de bandjes had opgepompt, was het tijd om de baan op te gaan. Onze gasten werden ingesnoerd in de beide auto’s – veiligheid gaat boven alles – en konden bewapend met telefoon voor het maken van een filmpje de baan op. Met twee auto’s tegelijk op racesnelheid over het circuit. Hoe leuk is dat! Wij spraken af dat duim omhoog betekende doorgaan en dat een vlakke hand inhield dat het genoeg was geweest. Wij hebben alleen maar duimpjes omhoog gezien.
 
Na iedere rit kwamen onze gasten met een grote smile uit te auto en deelden zij direct hun ervaringen met de collega’s. Het late remmen en de snelheden in de bochten maakten de meeste indruk. Zo’n Porsche gaat op het rechte stuk natuurlijk veel te hard, maar wij kunnen natuurlijk veel later remmen.
 
 
In de tussentijd verzorgden Mariska, Marije en Marc (super bedankt alledrie) onze gasten met een hapje en een drankje. Racen maakt hongerig en iedereen had wel behoefte aan wat spraakwater. Helaas stond aan het einde van de middag de bus alweer klaar om onze gasten weer terug te brengen naar Texel. Maar natuurlijk niet zonder een geweldige groepsfoto te maken.
 
 
 
Rositha, Dennis, Willem en alle andere collega’s van Bouwbedrijf Texel: onwijs leuk dat jullie onze gasten waren. Jullie zijn altijd welkom op het circuit bij JEN Racingteam.