IMG_4590 Tijdens de openingsrace op 26 maart was de witte rook uit de uitlaat van nummer 8 helaas geen goed teken. Nee sterker, het was een alarmerend signaal met betrekking tot de gezondheid van de motto van nummer 8. Na het vervangen van dynamo en V-snaar is tijdens de race die zelfde v-snaar er weer afgelopen met dramatische gevolgen voor de motto. Naast een lekke koppakking waren ook de bougies gesmolten en was er de nodige schade aangericht in het blok. Tijd voor de wonderdokters van Van der Heijden om ons wederom uit de brand te helpen!

Na eerdere demontage van het blok en de het stellen van de diagnose door Michael was de motor gisteren weer hersteld en gereed voor montage. Thanks Michael en andereIMG_4589mannen voor wederom een huzarenstukje. Opgetogen meldde Niels zich gisteren om 19.00 uur bij Van der Heijden om de motor weer in de auto te lepelen. Maar zoals zo vaak had dit toch wat meer voeten in de aarde dan verwacht. Na wederom een hele avond – en een stukje van het begin van de nacht – ploeteren krijgen wij einde witte rook van Niels via de app. En deze keer was het goed nieuws, want het was gelukt de motor weer aan de praat te krijgen. Vanavond nogmaals via de app de bevestiging gekregen dat de motor ‘weer alive’  is en ‘dat de V-snaar aan het inlopen is’. Wat dat is geen idee, maar laten wij hopen dat de V-snaar niet alsnog besluit weg te lopen.

IMG_4591Maar nog steeds zijn wij er niet helemaal zeker van dat nummer 8 in Zolder aan de start staat. Het kan namelijk zo zijn dat er nog kleine scheurtjes in het blok zijn die alsnog voor motorschade gaan zorgen. Daarom heeft Niels op maandag een shake down van nummer 8 op Zandvoort waaruit moet blijken dat de ‘nieuwe’  motor ook daadwerkelijk weer raceklaar is. Niet alleen hebben de mannen van Van der Heijden ons geholpen met het sleutelen, maar ook hebben zij ook voor het fijnere werk. Zo heeft Gerard prachtige stickers gemaakt van de sponsoren die wij dit jaar toch hebben kunnen strikken. Met veel plezier en trots staan wij volgende week dus met een goed lopende en fraai bestickerde auto aan de start.

Tot maandag!