IMG_4467Als kind was ik altijd gefascineerd door Le Mans. Zeker na het zien van de film met Steve Mc Queen. De machtige Porsches 917 maakten diepe indruk op mij. En coureurs waren echte waaghalzen. Voor de Porsche 917 met de Gulf livery is altijd blijven hangen. Ik vind het misschien wel de mooiste race auto ooit. Logisch dus dat ik voor de nieuwe livery van onze MX5 ben geïnspireerd door deze Gulf. En na een avondje Googlen zag ik dat ik niet de enige was. Vriend Tom van der grift had op zijn Pinterest prachtige plaatjes staan van een in Gulf livery uitgevoerde MX5. Zelfs hetzelfde type als wij hebben. Die moest het dus worden. Eerst even peilen bij mijn teammaatjes, maar gelukkig waren die ook enthousiast. Als is Niels natuurlijk nog zo piepjong dat hij nooit een Porsche 917 heeft gezien!

Met onze hoofdsponsor Rene van de Zelfsleutelgarage hadden wij de afspraak gemaakt die hij de auto voor ons zou gaan spuiten. Hij beschikt over een prachtige spuitcabine IMG_4552en heeft al vaker bewezen een echte expert te zijn op dit gebied. Dus stuurden de kleurcodes naar Rene die wij na wederom een avondje ‘surfen’ hadden opgesnord en brachten wij Mondriaan met een briefing hoe wij graag wilden dat hij zou worden. Nu is Rene niet voor een gat te vangen, maar ik zag dat dit wel een uitdagende klus was. Emile had inmiddels zijn handen, nagels en de föhn van zijn vrouw vernield met het verwijderen van de stickers, maar alsnog was het een pittige klus. Maar Rene ziet nergens tegenop en ging aan de slag. Wij hadden gevraagd of hij zo af en toe een fotootje kon app-en zodat wij de voortgang van de luie stoel konden meemaken. Een paar foto’s vinden jullie zoals altijd in dit bericht zodat je hopelijk kunt meegenieten.

IMG_4582Deze week was de auto klaar en wat zijn wij blij met het resultaat. Een MX5 wordt nooit een Porsche 917, maar nu hebben wij in ieder geval de looks van onze jongensdroom. Dit weekend gaan wij de stickers van de cupsponsors en onze eigen sponsoren erop plakken zodat wij op Zolder volgende week hopelijk in vol ornaat aan de start zullen staan. Dank ook aan Gerard van der Heijden voor de ondersteuning met het maken van de stickers. Zonder zijn hulp en flexibiliteit zouden wij volgende week alsnog met een kale auto moeten rijden. En ook Ron bedankt voor zijn hulp met het regelen van de cupstickers.

Is er nou alleen maar goed nieuw? Nou ja, eigenlijk toch niet. Want teammaatje Emile app-te dat de auto zo mooi geworden is dat ik weer ‘op eieren’  moet rijden op Zolder IMG_4583omdat wij koste wat het kost met een perfecte auto aan de start willen verschijnen tijdens het Max Verstappen event volgende week. Dus collega coureurs; ik heb nu al een excuus voor mijn prestatie! Maar desondanks ga ik mijn stinkende best doen lekker en goed te rijden op Zolder. Want dan komen wij vast een keer op een positieve manier op de foto!