foto garage jenracingteamTijdens de jaarvergadering van de Ribank Max5 cup werd duidelijk aangegeven dat ducktape en tie raps niet worden geaccepteerd. Helaas hebben wij de afgelopen maanden ons aangezicht toch wel geschonden en was er werk aan de winkel. Wij willen als JEN racing team immers tiptop aan de start verschijnen en in ieder geval de prijs voor de mooiste overalls, website en auto in de wacht slepen. Het oog wil ook wat. Niels heeft een tweede (of derde)hands bumper en zijscherm op de kop getikt dat gespoten en gemonteerd moest worden op onze auto.

foto schuren jenracingteamZaterdag morgen in alle vroegte weer present bij de Sleutelgarage in Hillegom om daar aan de slag te gaan met schuurmachine en gereedschap om de bumper te demonteren. Wij hadden vanmorgen hulp van twee ‘echte’  monteurs om ons hierbij te ondersteunen. De bumper lag er snel af en het schuren vorderde gestaag. Wat een k…. klus, maar wij hebben gezegd dat wij alles zelf willen doen. Rene zorgde voor de goede faciliteiten dus ook hier konden wij meters maken.

foto sticker jenracingEmile was ondertussen bezig om onze namen en landen vlaggetjes op de auto te plakken. Viel wel op dat zijn naam toch wat groter was geprint dan die van Niels en mij. Maar goed: de besteller bepaalt zullen wij maar zeggen. Dit seizoen worden wij bijgestaan door onze racemonteur Reinder die ’s morgens langs kwam om onze remproblemen tijdens de laatste trackday aan een andere onderzoek te onderwerpen. Wat bleek? Een lekke remklauw, schuin afgesleten remblokken en bijna versleten remschijven. Toch fijn dat wij dit nu ontdekken. In volle vaart op Scheivlak afgaan zonder remmen is toch een minder plezierig vooruitzicht. Enfin, hoop dat hiermee de auto technisch helemaal in orde is.

foto sleutelen jenracingteamNa vele uren schuren en zweten en een aantal kopjes ‘garagekoffie’  verder zat de ochtend er weer op. Met 5 man hard gewerkt, maar toch niet echt veel verder gekomen.  Het blijkt toch een passie die redelijk wat vrije uurtjes opvreet. Wij doen er alles aan om goed aan de start te verschijnen op 5 april. Volgende week plamuur afbikken (altijd leuk), de remmen herstellen en de auto klaarmaken voor de spuiter. Kan niet wachten om onze maagdelijke witte auto te voorzien van de stickers van onze nieuwe sponsoren. Die stellen wij graag binnenkort uitgebreid aan jullie voor.