fotoOns eerste seizoen in de MX5 cup loopt bijna ten einde. Met de twee raceweekenden voor de boeg maken wij ons op voor een spannende finale. Met als inzet de derde plaats in het teamkampioenschap. Aangestoken als wij zijn door het racevirus zijn wij al volop bezig voor de plannen voor het komend seizoen. De hoogste tijd om onze sponsoren bij te praten en te peilen of zij net zo enthousiast zijn als wij.

Aldus hadden wij afgesproken voor een heus sponsordiner bij Cafe Collette in Haarlem. Voor wie het niet kent: een aanrader. Guy was aanwezig namens Jumbo en Max en Joshua gaven namens Climpro akte de presence. Helaas kon Buko niet aanwezig zijn. Wij waren best gespannen omdat wij heel benieuwd waren hoe onze sponsoren het eerste jaar hebben ervaren en of zij volgend jaar door willen gaan.

Na een uitgebreide toelichting op de bedrijfsactiviteiten van Climapro en Jumbo – wat een bevlogen ondernemers hebben wij toch als sponsoren – ging het gesprek al snel over ons en de MX5 cup. Voorop gesteld: wij zijn super trots dat wij drie belangrijke sponsoren aan ons als nieuw team en beginners in de autosport hebben kunnen binden. Maar ook in dit gesprek bleek wederom dat het allemaal om het delen van passie gaat. Onze bevlogenheid over de autosport en ons JEN racingteam werkt gelukkig aanstekelijk bij ondernemers die minstens net zo bevlogen praten over hun eigen onderneming.

Al snel werden de gesprekken buitengewoon amicaal en voelde het alsof wij elkaar al jaren kenden. De grappen en grollen rolden over de tafel en menig vrouwelijk schoon in het restaurant werd aangesproken om volgend jaar als pitspoes te fungeren bij JEN racingteam. Gelukkig was er ook nog even tijd voor een serieus gesprek, waarbij Max zich van zijn zakelijke kant liet zien. The sky is the limit, maar er moet wel gepresteerd worden en hij verwacht wel waar voor zijn geld. Guy steunde Max in zijn betoog en wij voelden dat de lat steeds hoger kwam te liggen. Oei, de hobby moet niet teveel uit de hand lopen. En Max Verstappen zijn wij ook niet…

Een tipje van sluier voor komend seizoen viel gelukkig in goede aarde. Wij willen met twee auto’s gaan rijden, waarvan er eentje moet kunnen meestrijden in de bovenste regionen. Wij zijn druk bezig met het rekruteren van onze eigen Max Verstappen en het zou zomaar kunnen lukken. Komende weken weten wij meer.

Met een goed gevoel en bomvol nieuwe inspiratie hebben wij een afzakkertje gehaald bij een wijnbar. Daar was de eigenaar al net zo bevlogen als wij, maar dan over wijn. Hij vertelde ons van alles en suggereerde ons om Mister L te proberen. Een Nieuw Zeelandse wijnmaker die neergestreken is in de Loire en daar een houtgelagerde Sauvigon Blanc maakt. Errug goed. Enfin, het was een topavond. Heel veel dank aan Jumbo, Climapro maar zeker ook Buko voor het vertrouwen dat zij ons hebben gegeven. En de mogelijkheid om onze passie te delen.

Volgende week in Assen staan wij weer met beide beentjes op de grond en gaan wij proberen goed te scoren. Proost, op Mister L!