IMG_2531Wie kent het niet; Wheeler dealer op Discovery waarbij een ietwat gezette verkoper zijn langharige maatje opdracht geeft een ‘gare’ auto terug te brengen in showroom staat. Wij voelen ons de afgelopen maanden nauw verbonden met Wheeler dealer. Na een speurtocht naar de beste tweede auto voor 2015, kwamen wij uit bij Tom. Zeker in de tweede helft van het seizoen heeft Tom geweldig gepresteerd, dus de auto heeft zeker potentieel. Onze ‘eigen’ witte auto met nummer 10 hadden wij inmiddels flink toegetakeld door met de beste bedoelingen te gaan schuren en strippen.

IMG_2485Met de aanschaf van de ‘auto van Tom’ ¬†hebben wij ook de samenwerking voor 2015 samen vorm gegeven. Net als in 2014 is JEN onderdeel van de Van der Grift familie. De auto’s worden nu ook bij Tom gestald en dus moesten Emile en Jeroen op een vroege zaterdagochtend nummer 10 terugbrengen naar Van der Grift in Baarn. Een emotioneel moment omdat de auto immers hier is geboren en opgebouwd. Tom schrok van een beetje van het resultaat van onze werkzaamheden. Als een echte Wheeler dealer monteur – maar dan zonder de bijbehorende lange haren – maakte hij direct een plan de campagne.

IMG_2530Zijn eigen auto had ook nog wat herstel nodig en aldus gingen wij vrolijk verder met het demonteren en vervangen van onderdelen. Kijk maar eens naar de foto’s en oordeel zelf: zie je deze auto’s straks alweer op het circuit rijden? Gelukkig heeft onze nieuwe teamgenoot Maciej zijn netwerk inmiddels ook geactiveerd. Zo worden onze helmen ge-airbrushed door Harrold en worden beide auto’s van een fraaie wrap voorzien door vriend Eddy. Nu moeten wij het alleen nog eens worden over het design. Over de app zag ik de meest vreselijke dingen voorbij komen: van chroom tot lichtgevend en zelfs hier en daar een beetje mat. Niet helemaal mijn smaak zullen wij maar zeggen. Maar misschien ben ik wel hopeloos ouderwets. En met een vossenstaart en dobbelsteen aan de spiegel kan het best fraai worden. Blonde pitspoes ernaast en klaar is Kees (of Maciej).

IMG_2487De komende weken gaan we – nee eigenlijk Tom, Reinder en Eddy – hard werken om onze auto’s weer in topconditie te brengen voor het nieuwe seizoen. Zelf zijn wij in ieder geval weer goedgekeurd tijdens een drukbezochte keuring in Amsterdam. Ons idee is 0p 1 maart aanstaande tijdens een trackday ons te gaan voorbereiden op de eerste race. Hoe de auto’s er uit komen te zien is nog even een verrassing. Maar als er straks een lichtgevende, glimmende, felgekleurde auto voorbij rijdt met een kwispelende vossenstaart aan de spiegel, weet je wie er aan het kortste eind heeft getrokken.