Tjonge, het heeft wat voeten inIMG_2800 de aarde gehad, maar eindelijk kunnen wij dan nu de nieuwe livery van JEN racingteam voor 2015 onthullen.

Wij zijn ontzettend blij met het eindresultaat en hopen met deze blikvangers een welkome aanvulling in het startveld te zijn.

Maar het was wel een behoorlijke bevalling…

 

In eerste instantie wIMG_2775as het plan onze auto’s opnieuw te spuiten. Na het eerste ‘botsrijk’  seizoen was dit geen overbodige luxe. Enfin, jullie hebben alles kunnen lezen over onze zaterdagochtenden die wij al schurend hebben doorgebracht. Tot onze nieuwe held Maciej met de verlossende oplossing kwam: “Mannen, ik denk dat mijn vriend Eddy Speelman onze auto’s wel wil wrappen….” Alle moeite voor het schuren dus voor niets en op naar een nieuwe jas.

Maar hoe moet zo’n jas er nu uit zien? De eerste schetsen waren spectaculair, maar nogal out of the box zullen wij maar zeggen. Voorzichtig mailde ik Maciej wat voorbeelden van internet en praatte ik hem bij over de huisstijl van JEN. En dat wij het leuk zouden vinden als hier ook iets van terug kwam. Maar Maciej was op dreef en liet ons plaatjes zien van ontwerpen die in ‘ the fast en the furieus’  niet zouden misstaan. Met vossenstaartjes aan de spiegel en stoffen dobbelstenen als finishing touch. Zou het dan toch zijn Poolse afkomst zijn?

IMG_2797Na een avondje ‘bomen’  met Maciej werd ik steeds enthousiaster. Eddy had een nieuw ontwerp gemaakt dat er meteen fantastisch uitzag. Wij hebben geprobeerd het design van de auto’s te spiegelen zodat iedereen ziet dat wij een familie zijn. Om het echt goed te zien moeten wij naast elkaar over de finish komen. Wie weet! Inmiddels ware Eddy en zijn mannen van Avery Dennisson, modiforce.com en pppnederland.nl al druk bezig met de voorbereidingen. Maciej en ik hadden besloten absolute radiostilte in te lassen richting Niels en Emile zodat het uiteindelijke resultaat voor hun ook echt een verrassing zou zijn.

IMG_2802Op een woensdagmorgen vroeg ben ik langsgereden bij Eddy om de status te bekijken. Tot mijn verbazing kwam ik in een prachtige studio waar naast onze Mazda’s ook even een Bentley werd gewrapt. Ondanks het vroege tijdstip was Eddy klaarwakker en ik was meteen verrast door zijn oog voor detail en zijn streven naar perfectie. Ik kan er wat van, maar deze jongen slaat alles. Over ieder lijntje en iedere sticker is zorgvuldig nagedacht en ieder smetje op de auto is voorzien van een passende gewraakte oplossing. Wat een te gek resultaat!

En voor de liefhebbers van details. Achter iedere naam hebben wij een symbooltje geplakt dat ‘iets’ zegt over de coureur in kwestie. Beetje gepikt van de smurfen, maar daarom niet minder leuk. Benieuwd of jullie het met ons eens zijn. De groene krokodil voor ‘croky Maciej’  zal ik vast verklappen.

IMG_2786Afgelopen dinsdag konden werd de spanning voor Niels en Emile teveel. Ik maakte mij zorgen over hun agressiviteit tegenover het thuisfront en was bang dat ze van frustratie de haren uit het hoofd zoeken trekken. Dat Emile daad bij woord heeft gevoegd was een onaangename verrassing. Dinsdag afgesproken in de Jopenkerk in Haarlem. Een belangrijke plaats omdat hier ooit het plan voor JEN Racingteam is ontstaan. En wat was het leuk om de reacties van de mannen te zien toen wij de foto’s onthulden. Niels was direct bang met de auto te rijden om maar niets te kunnen beschadigen.

IMG_2801Wij zijn heel benieuwd wat jullie ervan vinden. Een ding is zeker; zonder Eddy en zijn mannen was dit allemaal niet mogelijk geweest. En nu maar hopen dat onze sponsors ook tevreden zijn. Guy, Max, Tom en Cees wij horen graag van jullie! Hoe kunnen wij je ooit bedanken? Ik weet het wel: met een podiumfinish en dan een mooie foto! Maciej, it’s up to you! Vanuit het middenveld zal ik alles een goed gaan bekijken. Tot zaterdag.