Op 8 juli hebben wij onze eerste sponsordag van JEN racingteam georganiseerd. Naast de gasten van onze hoofdsponsors Jumbo, Buko en Climapro hebben wij ook een aantal ‘vrienden van JEN’ mogen verwelkomen.

Een vlekkeloze voorbereiding

fotoZoals jullie weten willen wij met z’n drieën alles zelf doen en zo was het organiseren van deze sponsordag ook weer een nieuw avontuur. Het inkopen van de catering, het uitnodigen van de gasten en het maken van het draaiboek hebben de afgelopen weken onze volle aandacht gehad. De avond van tevoren stonden de ‘ vrouwen van JEN’  en Niels in de keuken om onze gasten te verwennen met een natje en een droogje. Over dat natje gesproken; het was de hele dag kletsnat. En dat terwijl wij ons zo hadden verheugd op zonovergoten Zandvoort. Voor het eerst waren wij getooid in onze nieuwe JEN racingteam poloshirts die zijn gesponsord door onze nieuwste ‘vriend van JEN’ Boost, specialist in shopper marketing. De weken ervoor hadden wij al veelvuldig gemaild over het ontwerp en de maten. Passen wij nog wel in slim fit. Enfin, oordeel straks zelf.

De eerste kletsnatte dag in juli…

SONY DSC’s Morgens weer vroeg op pad en toch enigszins gespannen de pitbox ingericht. Met stamtafels, kleedjes en bijpassende servetten zag de pitbox er zowaar gezellig  uit. Het had zo een plaatje van een sterrenrestaurant kunnen zijn. Vanaf 10.00 uur druppelden – in dit geval letterlijk – onze gasten binnen. Gelukkig was de opkomst ondanks het slechte weer een 100% score. Zou iedereen dan toch stiekem uitkijken naar het meerijden in de regen?

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERANa ons vaste ritueel met Reinder met betrekking tot bandenspanning en demperstanden waren wij klaar voor de eerste ritjes. Maar eerst maar even zelf ‘voelen’ hoe de baan erbij ligt. Het zal toch niet gebeuren dat je met sponsor en al van de baan afglijdt. Na een kort presentatie over het ontstaan van ons raceteam en onze ervaringen in het eerste seizoen was het moment daar; meerijden in de regen! Niels mocht de spits afbijten en reed al vrolijk babbelend met zijn gasten zijn rondjes over het circuit. ‘Kijk, hier is de Tarzanbocht. Daar moet je laat remmen. Maar in regen toch iets eerder blijkt nu…’

Een uitbrander van de marshall

SONY DSCMet een smile van oor tot oor stapten onze gasten uit de auto na een paar ronden over de steeds natter wordende baan. Als tweede was ik aan de beurt. Eerst maar even een paar rondjes inrijden en dan met de gasten op pad. In de eerste ronde ging het even mis; te laat remmen in het Scheivlak resulteerde in een diep ingegraven auto in het grind. Tsja, toch wel een beetje gênant. Met de hulp van altijd aanwezige marshalls weer op pad. In alle euforie vergat ik vervolgens dat het code rood was. Terecht was er een woedende marshall die mij duidelijk uitlegde dat dit niet de bedoeling was. Je moet alles een keer meemaken, maar dit niet nu. Later heb ik mijn excuses aangeboden en al snel was het weer ‘goed’.

Driftend in de regen!

SONY DSCVervolgens ging Emile aan de bak met zijn gasten. Als zoon van een rallyrijder ging Emile vol driftend over de baan. Als het niet snel kan, dan moet het maar spectaculair zijn dacht Emile. Uit de reacties van onze gasten bleek in ieder geval dat iedereen erg genoten had van een paar ‘snelle’  ronden. Na terugkomst in de pits werden door de dames van JEN heerlijke hapjes uitgeserveerd en werden de eerste biertjes en wijntjes geopend. Prachtig moment om met elkaar ervaringen te delen over de avonturen in een race auto. Aan het einde van de middag gingen onze gasten weer huiswaarts: een ervaring rijker en door en door koud van de regen. Maar met een warme lach vol met passie. En om dat te bereiken daar was het ons om bedoeld!

’s Avonds met de families nog even een hapje gegeten bij een uitstekend Japans restaurant in Bennebroek. Een prachtige potentiële sponsor. Doe je best Emile!