imageEigenlijk zou het niet moeten kunnen; het plannen van een racedag tijdens de zomervakantie. Toch was het 31 juli zover. Jeroen zat in Italië en Emile op Bali. Niels had het rijk alleen op Zandvoort en moest de eer van JEN racingteam hooghouden. Voor deze gelegenheid hadden wij Maciej gevraagd Niels te vergezellen tijdens de 1-uurs race.

Voorafgaand aan de race was het druk op de app. Voor deze keer moesten wij ook nog rekening houden met tijdverschil. Een nieuwe dimensie. Gelukkig hield Niels ons keurig op de hoogte van zijn vorderingen. Ik ben nog nooit zo gespannen geweest voor een race. Gelukkig kunnen wij met raceresults alle verrichtingen live tracken. Best wel apart om aan de rand van het zwembad de rondjes van Niels en Maciej te volgen.

imageDe vrije training ging redelijk goed. Meteen na de training ‘vertelde’ Niels via de app dat de auto alle kanten op gleed. Meteen reageerde ‘Bali’ met de suggestie om de demperstanden te veranderen. Hadden wij dit wel gedaan na het laatste event? Enfin, de kwalificatie eindigde Niels als 19e. Keurig in de middenmoot, maar nog niet de felbegeerde top 10 die wij vanaf ons vakantieadres eigenlijk wel hadden verwacht. Maar wat bleek bij een nieuwe app; het stuur was gescheurd! Toch wel enige paniek maakte zich van mij meester aan de rand en ik verslikte mij zowat in de witte wijn. Maar geen paniek, want Niels had alweer een nieuw stuur gekocht. Rekening volgt later….

imagePling, nieuwe app. Niels in een knalgele Jumbo race overall. Wat is er nu weer aan de hand? Is Niels nu ineens een persoonlijke vriend van Frits van Eerd geworden? Countdown voor de races; kids in het zwembad, vrouw met boek en iphone in de aanslag. Na een prachtige start lag Niels kortstondig 16e maar uiteindelijk toch als 19e over de finish na een schuivertje in de bocht-zonder-naam. De tweede race vertoonde een zelfde beeld en toen startte de 1-uurs race.

Niels zou de eerste 20 minuten rijden en Maciej de laatste 40 minuten. Ze zouden toch wel voldoende benzine hebben? Toch maar even een appje als reminder. Ik heb 1-uur lang gebiologeerd naar mijn iphone gekeken om te zien hoe JEN racingteam uiteindelijk als 17e over de streep kwam. Prima resultaat mannen. Na afloop bleek dat volledige paddock stomverbaasd dat wij onze auto niet regelmatig lieten uitlijnen en uitwegen. Dat scheelt toch als gauw 1,5 tot 2 seconden per ronde. Met deze ‘winst’ zouden wij in een keer aan de voorkant van de middenmoot meerijden.

imageNa een verfrissende duik in het zwembad ben ik gaan zitten om deze blog te schrijven. En eigenlijk wil ik niets liever dan weer snel naar huis om op 16 augustus zelf weer te mogen rijden! Dan wel met iets meer strafgewicht vanwege de vakantie.