Tijdens de laatste race op Zandvoort kwam onze auto vermogen tekort. Op de rechte stukken liepen de tegenstanders van ons weg. Tijd voor de grote beurt om ons optimaal voor te bereiden op de finale van het eerste seizoen met als doel de derde plaats in het teamkampioenschap!

foto 3Zaterdagmorgen verzamelen om 08.30 uur bij de Zelfsleutelgarage van Rene om de grote beurt uit te voeren. Een lekker begin van het weekend. Reinder onze monteur was er helemaal klaar voor. Met een doos vol vloeistoffen en een kist vol gereedschap aan de slag. Emile en ik willen als kantoorklerken graag zoveel mogelijk leren van de techniek  van onze Mazda. Zo kropen wij afgelopen zaterdag met Reinder onder de auto om de grote beurt uit te voeren. Stiekem hoopten wij dat wij tijdens de grote beurt allemaal verbeterpuntjes zouden vinden die ons de nodige PK’s zouden kunnen opleveren.

Het begon hoopgevend met een lekke uitlaat. 5 pk erbij rekende Emile ons snel voor. Vervolgens hebben wij alle vloeistoffen vervangen. De vloeistof in het differentieel stonk volgens Reinder meer dan normaal. Ik weet niet wat normaal is, maar een kist met rotte eieren was er niets bij. Enfin, nieuwe olie, een beter werkend differentieel. Hoeveel PK’s zou dat opleveren.

foto 2Hoogtepunt van de dag was het vervangen van de remvloeistof. Emile in de auto en op commando van Reinder nogal twijfelachtige acties uitvoeren ‘ Pompen tot ‘ie hard is…’  ‘Nu weer langzaam loslaten en dan weer pompen…’  ‘Nu heeft de vloeistof de ondergrens bereikt en kunnen wij gaan vullen…’  Ietwat in verwarring gebracht ben ik maar koffie gaan halen. Om weer een beetje te ‘aarden’ .

foto jen 1Zelf was ik inmiddels volop bezig om met Reinders supercleaner de ‘rem- en rubbersporen’  van de auto te verwijderen. Het oog wil ook wat en een betere stroomlijn levert vast weer de nodige PK’s op. Toch? Tenslotte hebben wij ons met z’n drieën gebogen over de zogenaamde banden roulette. Doel van dit spel is de ideale set samen te stellen voor het komende raceweekeinde en daarnaast nog een goede regenset over te houden. Ook dat is weer gelukt en dat komt onze snelheid ongetwijfeld ten goede.

foto 4Er is geen enkele reden om niet te scoren in Assen. Wij hebben alle redenen stuk voor stuk weggenomen. Of houden wij ons vast aan het ‘strafgewicht’ na de vakantie. Ik heb mijn excuus overigen al klaar: sex voor de wedstrijd zorgt voor minder scherpte…