IMG_3334Na zoveel pech waren wij hard toe aan een positief event. Wij zijn dan ook heel blij dat wij terug kunnen kijken op een fantastische sponsordag afgelopen vrijdag. Zoals jullie weten is passie een drijvende kracht achter JEN racingteam. Wij delen met elkaar onze passie voor de autosport en doen niets liever dan zoveel mogelijk mensen in onze omgeving laten meedelen en meebeleven. Afgelopen vrijdag hebben wij bijna 50 mensen een onvergetelijke ervaring kunnen laten beleven door ze op racesnelheid mee te nemen over circuit Zandvoort. Maar eerst even iets anders. Hoe zat het ook alweer met die sponsors? Racen is kostbaar en wij heel dankbaar dat wij met Climapro (Max) en Jumbo Haarlem (Guy) twee fantastische hoofdsponsors hebben. Die het bovendien als ondernemers uitstekend met elkaar kunnen vinden. Daarnaast zijn Buko (Jan), MX5 Winkel (Tom), DRDA (Maciej) en Autoglaz Kennemerland (Boy) als sponsoren aan ons team verbonden. Een fantastische groep mensen die ons in staat stellen nu al twee jaar aan dit kampioenschap mee te doen.

IMG_3342Een sponsordag organiseren is best een ‘dingetje’. Zeker als je om de kosten te beperken alles zelf wilt doen. Niels is binnen ons team verantwoordelijk voor de sponsor(contacten) en was dan ook de trekker van dit event. Hij heeft vele avonden stukgeslagen op de organisatie en heeft zijn stinkende best gedaan alles tiptop te organiseren. Chapeau! Omdat onze ambities zoals altijd hoog liggen, wilden wij ook een top sponsordag neerzetten. Deze keer met BBQ. Wij kwamen er al snel achter dat dit met z’n viertjes niet te doen was en hebben ontzettend veel hulp gekregen van een grote groep vrijwilligers. Coen en Oded bedankt voor het halen en brengen van onze sponsors en de bediening van onze gasten. Mariska en Marije bedankt voor het insnoeren van alle mannen. Ook namens de mannen. Max en Daan – mijn zoontjes – bedankt voor jullie hulp als assistenten van Coen en Oded. Natuurlijk ook Sil en Michel voor het perfect verzorgen van de BBQ en Gerard van der Heijden voor het uitlenen van zijn biertafel en bank. Rolf voor het uitlenen van zijn bar en koelkast en Ramon voor het lenen van zijn bus. Dank aan John van Vion voor het sponsoren van het vlees en Niels van Hessing voor het sponsoren van de gezonde versnaperingen van JUST! Tenslotte Marcel voor het maken van wederom prachtige foto’s die wij later nog gaan delen. Zonder jullie allemaal was dit niet mogelijk geweest.

DSC09667De dag verliep vlekkeloos. Na een korte presentatie van Jeroen mocht iedereen zich klaarmaken voor een paar ronden op racesnelheid over het circuit. Vaak een tikje gespannen, maar altijd vol enthousiasme stapte iedereen bij ons in de auto’s. Onderweg toch wel verbaasd hoe laat zo’n Mazda kan remmen en hoeveel grip de auto heeft. En dan is er natuurlijk niks leukers dan veel snellere auto’s uit te remmen! Nadat iedereen met een big smile weer was uitgestapt, was het tijd te werken aan de inwendige mens. Er werd volop genoten van de BBQ en de ervaringen werden gedeeld. Het was voor ons fantastisch om met zoveel mensen te kunnen spreken over ons team, de auto, de cup en natuurlijk onze ambities. Klapstuk voor mij persoonlijk was dat wij na heel veel zeuren uiteindelijk Mariska (van Jeroen) en Marije (van Emile) hebben kunnen verleiden om bij ons in te stappen. Het was een spektakel met gegil voor iedere bocht en toch het dringende advies om niet over de stenen – dat zijn curbstones dames – te rijden. Maar na drie rondjes waren ze om. Ik denk dat wij komen jaar een damesauto gaan inzetten.

DSC09702Rond een uur of tien waren de laatste gasten vertrokken en hebben wij de pitbox weer keurig opgeleverd. Waarna Niels als een razende naar huis toe ging naar zijn vrouw Sabine omdat haar zus die avond was bevallen en hij dus oom geworden was. Het is een zoon en het moet toch wel heel raar lopen als dat niet net als zijn oom Niels een autosporter wordt. Omdat plaatjes altijd veel meer zeggen dan worden, klik op deze link en geniet van de foto’s. Mocht je zelf aangestoken zijn door onze passie en actief willen bijdragen aan JEN racingteam, bel of mail ons dan. Lijkt ons fantastisch als wij de familie nog verder kunnen uitbreiden. Last but not least super bedankt Tim dat wij jouw auto hebben mogen lenen. Echt geweldig dat je meteen ‘ja’ zei toen wij vroegen of wij jouw auto mochten lenen. Zonder jouw gebaar was het hele event ondanks het stralende weer toch in het water gevallen.