IMG_2399Ter afsluiting van ons eerste seizoen en als ‘dankjewel’  voor onze hoofdsponsors van het eerste uur, hebben wij een geweldige wijnproeverij georganiseerd.  Het lijkt een wat gezochte combinatie, maar het gemeenschappelijke is dat ook wijn niet zonder passie gaat.

IMG_2394Wij waren te gast bij Pallas wijnen in Waddinxveen. Hier bevindt zich het grootste wijnmagazijn van Nederland met zo’n 7 miljoen flessen. Iets teveel voor een proeverij, maar daarom niet minder indrukwekkend. Max van Climapro en Guy waren onze gasten. Helaas kon Cees van Buko – die zelf ook een groot wijnliefhebber is – niet van de partij zijn. Joep en Erik van Pallas wijnen begeleiden de proeverij. En wat een feest was dat! Niet alleen de wijnen waren uitstekend, maar zeker ook de anekdotes en de toelichting van Joep. Hij vertelde de mooiste verhalen. Wisten jullie dat wespen op de druiven juist goed zijn omdat zij altijd de lekkerste druiven uitzoeken?

IMG_2395Voor deze bijzondere gelegenheid hadden wij ook onze partners meegenomen zodat wij elkaar beter konden leren kennen en natuurlijk om gewoon een gezellige avond te hebben. Uiteindelijk kreeg Joep de smaak te pakken en werden al snel vergelijkingen met de autosport gemaakt. Zo kwam het antivries wijnschandaal uit de jaren ’80 aan de orde en spraken wij over de gout de petrol die zo kenmerkend is voor een oudere Riesling. Niels dacht meteen weer terug aan de race waarin hij in de laatste ronde stilviel zonder benzine.

IMG_2393Voorafgaand aan de proeverij kregen wij een rondleiding door de indrukwekkende magazijnen. Max informatie nog even hoe het met de klimaatbeheersing was gesteld, want zakelijk en privé kan je natuurlijk altijd prima combineren. Mariska had gezorgd voor heerlijke hapjes zodat wij bij de wijnen konden genieten van een stukje kaas. Maar volgens Joep past kaas helemaal niet zo goed bij rode wijn. Nou, toch maar geprobeerd en naarmate de avond vorderde smaakte deze combinatie steeds beter!

IMG_2400Volgeladen met prachtige anekdotes zijn wij weer naar huis gegaan. Wij gaan ons zo langzamerhand voorbereiden op het nieuwe seizoen. Met in ieder geval twee enthousiaste sponsoren die naar de passie voor autosport nu ook aardig gepassioneerd over wijnen kunnen vertellen. Sante.