jeroen simulatorOm goed voorbereid aan de start te verschijnen, hebben wij geoefend op een professionele simulator. Michael Schumacher werd altijd misselijk in de simulator, maar wij niet. Onze persoonlijke race instructeur Maciej heeft thuis zijn werkkamer opgeofferd voor een werkelijk fantastische simulator. Getooid met frisdrank, koeken en zonder schoenen hebben wij hier een avondje doorgebracht. Wij hebben op Zandvoort en Zolder gereden met een MX5 en elkaar flink opgefokt om goede tijden te rijden en de auto niet – ook al is het virtueel – in de bandenstapels te parkeren.

Na een instructie van ‘meester’  Maciej die met rechts gas geeft en met links remt, waren wij aan de beurt. Emile was meteen de rust zelve en zette vol concentratie constant snelle tijden neer. Niels reed zoals altijd agressief en ‘parkeerde’  de auto een aantal keer in de vangrail. Maar reed ook de snelste tijd. Hij kan zich als geen ander focussen op een snelle ronde.  Komend seizoen zetten wij Niels als joker in tijdens de kwalificatie. Jeroen reed net als op het circuit een paar seconden per ronde langzamer. Oefening baart nog steeds kunst. Diep in de nacht en na nog even te hebben gestoeid met een Porsche GT3 RS met 720PK verlieten wij Hoofddorp. Het bleef nog lang onrustig in onze hoofden.

Gisteren hebben wij ons ‘ droog oefen’  programma voortgezet bij een kartrace die onderdeel was van de jaarvergadering van de Max5 Cup. Nadat wij eerst kennis hebben gemaakt met al onze collega coureurs, zijn wij met een aantal fanatieke mannen uit de cup gaan stoeien op de kartbaan. De cup staat bekend om met elkaar te rijden, maar op de kartbaan ging het er tegen elkaar al snel fel aan toe. Emile reed samen met Tom en Jeroen samen met Niels. Niels blijkt jarenlang intensief op de kart te hebben gereden en dat uitte zich direct in goede tijden. Emile en Jeroen moesten even wennen aan deze toch weer andere koek.

Zeker in een dik veld vol met mannen met een te hoge adrenaline spiegel was het best een uitdaging. Uiteindelijk zijn Jeroen en Niels nipt voor Emile en Tom geëindigd. De reden was minder leuk; Niels kneusde zijn enkel waardoor Jeroen in de race moest doorrijden zonder pitstop. Nooit geweten hoe zwaar het is om meer dan 30 minuten achter elkaar op de kartbaan te rijden. Met een blauwe rug, gekneusde ribben en een verzwikte enkel zijn wij wederom bijna in de nacht huiswaarts gekeerd. Leuk hoor zo’n hobby. Hoop dat wij allemaal weer fysiek in orde zijn voor de volgende trackday op 26 maart aanstaande. De spanning voor de opening van seizoen stijgt met de dag.